sâmbătă, 2 mai 2009

Alli (orlistat 60 mg), pentru scaderea in greutate

Titlul s-ar potrivi mai bine asa:

Ali Baba (organizatia mondiala a sanatatii) si cei 40 de hoti (corporatii farmaceutice) care vor sa ne beleasca banii din buzunar sau (optional) plata in natura (mUiE)

Surse de informare:
(dati click cu dreapta pe linkuri si alegeti optiunea “Open in New Tab” sau “Open in New Window”) Asta, ca sa nu parasiti blogul meu.
http://www.revista.e-galenus.ro/detalii_articol.php?idarticol=468
http://www.brandinfo.ro/stire/1497/GlaxoSmithKline-a-primit-autorizatia-de-punere-pe-piata-pentru-alli-(orlistat-60mg).html
Va rog, sa cititi ce scrie acolo.

Si-amu’ …as adauga niste treburi.
1.Costul unei cutii
Pachetul cu 84 capsule = 250 RON = tratament 4 Saptamani; cost pe zi = 9 RON
Pachetul cu 42 capsule = 170 RON = tratament 2 Saptamani; cost pe zi = 12 RON
Vin eu sa va intreb: Daca OMS si toata planeta e asa de lesinata (la propriu) in ce priveste “epidemia” de obezitate … de ce naiba nu au pus un pret rezonabil???
De unde dracu da un om 250 ron pe o portie de asta, cand salariul minim pe economie este de 600???

2.Nu au mentionat nici un fel de efect advers. Eu nu cred ca e chiar asa de inofensiv.
http://emc.medicines.org.uk/medicine/21670/SPC/alli+60+mg+hard+capsules/
“The effect of orlistat in individuals with hepatic and/or renal impairment has not been studied.”
Iata! Din nou, un medicament aruncat pe piata fara a se fi facut studii temeinice in prealabil.

3.Nu au precizat durata tratamentului, decat timpul cat iti ajunge un pachet. Nu cred ca dupa ce ai ajuns la greutatea ideala, apoi intrerupand administrarea, sa nu se revina. Deoarece daca nu mai exista substanta in stomac atunci se absorb grasimile.

4.Daca ramane substanta activa in organism, pe termen lung ce efect are??? Imi repugna ideea sa am o substanta in corp, continuu, fara sa stiu ce mestereste pe acolo.

5.Nu au facut referire la cei care au probleme endocrine sau metabolice. Acestia trebuiesc sa se trateze. Nu sa le bage pe gat niste tablete cu reclama faina.

“Orlistat actioneaza local la nivelul tubului digestiv blocand absorbtia a aproximativ 25% din grasimi, actionand local, absorbtia ingredientului activ in circulatia sangvina este minima (sub 2%).”

Explicati-mi si mie o chestie. Avand in vedere ca 70% dintre alimente sunt pur-si-simplu doar aditivi … Alli ce va face cu acestea? Va deporta aditivii pe alta planeta sau isi va lua concediu fara plata pe motiv de incompetenta?

Daca vreodata imi va prescrie cineva asa ceva, ii voi face clisma cu Ali Baba si cu tot nisipul din desert, plus caii sau camilele din dotare! :D

14 comentarii:

  1. pt Xenical ai nevoie de reteta :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. He-he! E drept! Dar efectul ramane la fel de dubios. :)))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos pentru aprecieri! ;-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, tocmai mi-a picat si mie fata cand am vazut pretul...vb ta, e foarte relativ tot si nici macar nu dau garantii ca nu-ti nenorocesti metabolismul pe veci sau cine stie ce alte chestii declanseaza...bine m-am lamurit: infometarea e gratis si fac si ai mei economie la haleala cu mine... :) numai bine! Semnat: X-crOcu'

    RăspundețiȘtergere
  5. ok, acest produs nu este bun dar nici infometarea, ai alta solutie? si nu imi spune "sport.miscare"

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce sa nu spun "sport, miscare"? Astept detalii din partea ta. Din ce cauza ai aceasta reticenta? Banuiesc va ai sa spui, nu mergi la sala pentru ca din cauza aspectului nu poti sa lucrezi. Aici suntem de acord. Drept sa iti spun, in tarile mici poti sa faci faze de astea - sa lansezi un medicament pentru obezitate. In tarile mai mari si dezvoltate exista programe pentru cei cu grautate corporala mare. Exista centre specializate pe asa ceva. Acolo, toti care intra pe usa sunt obezi. Toti au probleme. In acele institutii exista incepand de la nutritionist pana la fizioterapeut, psihoterapeut, endocrinologi ...tot!
    Asta as fi vrut sa vad si in tara noastra.
    Un loc unde sa se prezinte cei cu probleme de greutate si sa isi gaseasca rezolvari.
    Din pacate la noi nu este. Asa ca ... ramane miscarea si o alimentatie rationala. Eu am trecut prin ceea ce se numeste "infometare" dar nu din cauza ca as fi vrut sa slabesc si pentru ca nu am avut timp sa mananc. Daca as fi fost o persoana ce are din nastere o constitutie echilibrata probabil m-as fi procopsit doar cu probleme la stomac. Acuma am ambele. Asa ca m-am obisnuit sa mananc de mai multe ori pe zi, cate putin. In ce priveste miscarea... Aparatele care se vand prin tv-shop, ar fi bune, insa toate deodata si pe etape fiecare anumit timp executat. Ceea ce nu ne permitem. Nu stiu cati ani ai. Dar daca esti in jurul vartei de 30, atunci iti aduci aminte de exercitiile pe care le faceam la scoala. Sunt ideale! Pun in miscare toate grupele de muschi. Incerc din rasputeri sa imi aduc aminte cat mai multe dintre ele. Chiar si ordinea lor este importanta. Aparatele care se vand prin tv-shop, ar fi bune, insa toate deodata si pe etape. Ceea ce nu ne permitem. Stiu ca e greu si mi-ar fi mai usor sa povestesc decat sa scriu. Sunt mult prea multe de spus/scris.
    Oricum, indiferent cat de rau as ajunge, acest medicament eu nu l-as lua. Nici sa fie decretat prin lege.
    Primul pas ar fi spre un nutritionist. Insa, sa cautati unul care e cu picioarele pe pamant. Adica nu din ala care incepe si iti enumera supe de hamacuki (sau mai stiu si eu ce fel de leguma orientala). Ci, unul care e constient de faptul ca traieste in Romania. Iar schema de alimentatie sa o faca pe baza alimentelor care se afla in uz, la noi.

    RăspundețiȘtergere
  7. ai studii de specialitate? intreb de curiozitate...ai lucrat intr-un centru de cercetare? tare usor e sa scrii doar asa de dragul de a te afla in treaba si fara sti suficiente date. bafta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ti-am scris jumatate din motivele pentru care sunt in masura a afirma cele scrise. Apoi, am dat spre citare surse documentate (aceia care au facut - sau, in cazul de fata, care nu au facut destule studii in ce priveste acest medicament) Chiar daca as avea studii de specialitate, tu nu te-ai tine de ele. Dovada este modul tau agresiv de a raspunde la un articol scris si sustinut cu date concrete de pe site-uri de specialitate (vezi linkul dat de mine in care se confirma lipsa testelor vis-a-vis de actiunea la nivelul diferitelor organe). Cel care a raspuns doar "ca sa se afla in treaba" esti tu, stimate anonim (!!!) In definitiv, daca nu-ti place de unii oameni care incearca sa deschida ochii celor care nu vor sa vada realitatea, nu ai decat sa nu citesti. Ai tot dreptul sa te complaci in neputinta ta si lipsa de vointa.

    RăspundețiȘtergere
  9. am citit undeva pe net ca e recomandata o cura de 6 luni cu pastila asta pentru slabit(eu nu sunt obeza, am doar cateva kg in plus, dar am ficatul cam gras)

    RăspundețiȘtergere
  10. intr-un articol scria ca e singura pastila de slabit aprobata de Comisia Europeana, atunci de ce sunt atatea sute de pastile de slabit care se vand in FARMACII?, si apropo in strainatate costa mult mai putin undeva intre 40-45 de euro/cutia ca aia castiga mai putin decat noi

    RăspundețiȘtergere
  11. Exact pentru aceste motive "pedalez" pe aceste informatii. Ne indoapa cu o gamada de porcarii. Chiar daca e aprobata de Cons.Eu., eu nu cred ca e sanatoasa pastila. Ganditi-va! Cate alte medicamente au fost aprobate de Cons.Eu. sau OMS pana acuma, iar utilerior s-au dovedit a fi - nu doar nefolositoare - ci, chiar nocive.

    Incerc sa atrag atentia oamenilor ca nu mai suntem in Evul Mediu cand popa sau perceptorul a zis curtarica lucru (ei fiind edilii timpurilor aka oficialii) care daca "stranutau" ceva, aia era litera de lege.

    Putem gandi si fara sa ni se spuna ce anume sa gandim. Fiecare dintre noi avem macar 8 clase de scoala. Ceea ce duce la concluzia ca putina fizica, istorie, chimie ... fiecare stim. Chiar daca sunt notiuni elementare, puse laolalta va dau raspunsuri de bun simt, logice. Nu trebuie sa fi doctor docent ca sa iti dai seama ca daca apesi pe o rana, vei provoca durere.
    NU va mai lasati pacaliti de "reclame". Va veti imbolnavi mai tare. Iar dupa asta cine va va ajuta? Sau veti astepta o alta pastila sa repare ceea ce a stricat pilula de slabit?! E doar un cerc vicios.

    Pt Anonim.
    Daca ai ficat gras, intreaba un nutritionist cam care ar fi alimentele pe care trebuie sa le eviti. (adica: 1 - alimente din care sa nu mananci deloc; 2 - din care sa consumi mai putin; 3 - de care ai voie oricand, ori de cate ori). Daca nu exista nutritionist pe unde locuiesti, poti sa intrebi un diabetolog. Si ei le au cu astea pentru ca specializarea lor este de diabetologie si boli de nutritie - unde intra si sisteme/regimuri de alimentatie. Si din cand in cand un set de analize pentru ficat. (asta ca sa vezi cum stai cu ficatul si daca iti foloseste regimul; daca nu ... macar stii ca trebuie sa schimbi regimul)
    Ceea ce mai ajuta mult, pe oricine, indiferent de greutate este o zi pe saptamana doar fructe si/sau legume. Stiu ca la inceput e naspa sa rontai un kil de mere sau morcovi (LOL) insa, se poate porni cu un mic dejun copios. Si pe parcursul zilei doar fructe sau legume. Apoi, treptat renuntat la varianta copioasa a micului dejun si inlocuita cu un sote de fructe sau legume (adica dimineata un sote de mazare sau fasole; o sau o salata mare cu rosii, castraveti si ce va mai place)
    Toate cele bune! Petra

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi place ca mai exista oameni care incearca sa le deschida ochii si altora....In schimb nu-mi place ca mai exista atatia oameni care mai au incredere in oficialii acestei tari:(

    RăspundețiȘtergere
  13. @Anonim! Multumesc pentru opinie! In ce priveste increderea in oficialii acestei tari... Da, sunt cativa care mai cred in ei. Desi, participarea la alegeri in tara asta se face pe motivul: altul nu este si mai rau sa nu fie. In claca de politicieni nici nu "incape" (a se citi: strecura) unul "mai altfel". Va fi linsat! Mai mult, eu cred ca e asa in toata lumea. Ideologia de pur politica nu cred sa mai existe pe undeva. Chiar si din vremea lui Cezar existau unii cu interese proprii, cu totul aparte decat glorificarea Romei.

    RăspundețiȘtergere