sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Organe

Cand vad asa ceva, ma intristez.
Dezinformarea sau informarea vicioasa ori partiala a celor din jurul nostru.
(si inca e scris “Human” cu litera H-mare; ca sa atraga atentia)
http://www.youtube.com/watch?v=iX6HnUyzgQ0

O inima nu bate asa tam-nesam asezata pe o masa, ca si o salata pe raftul din Alimentara.
Se stie ca, automatismul inimii face ca aceasta sa bata cateva clipe si dupa indepartarea ei, insa nu in conditiile “afisate” in acest videoclip.
Va spun acestea pentru ca:

1. Inima unui om nu se scoate, doar asa de dragul unui filmulet, din cutia toracica.
Chiar daca ar fi vorba de o interventie chirugicala, sa prespunem cazul unui transplant, voi chiar credeti ca se pune pe un postament si se priveste cum bate?! Filmul ar fi trebuit sa fie realizat intr-o sala de operatie; insa, precum observati, nu exista oameni in videoclip. Si nici nu se lasa asa la voia intamplarii, azvarlita pe o masa.
Sustin cele afirmate cu alt videoclip.
http://www.youtube.com/watch?v=Nw9eT3l_3qw&NR=1

Veti observa ca in “peisaj” exista oameni, un vas cu lichid in care este asezat plamanul; discutii diverse pe tema propusa.

2. Sa presupunem ca inima a fost scoasa in urma unei autopsii.
Oameni buni! Se face autopsie doar atunci cand omul e mort. (de aia se si numete autopsie)
Daca e mort, inseamna ca nu ii mai bate inima. E logic, nu-i asa?!
Sa presupunem ca omul de abia a murit. Nu se arunca autopsierii ca sa scoata inima repede-repede sa-i traga o poza fotogenica in miscare. Intai se verifica daca omul sigur e mort, se confirma decesul si se urmareste rigiditatea cadaverica.
Desi, ati vazut in filme de actiune ca-l impusa pe cutare-n cap si moare … Fiti siguri ca autopsierii nu stau pe marginea strazii ca si vulturii plesuvi sa urmareasca hoiturile si pac! scoatem inima la fotoshooting.

Asadar!
Inima aia din videoclip nu este o inima de om. Eventual, poate fi una de porc. Da, arata la fel, daca asta va intrebati. Sau mai poate fi un mulaj din material sintetic (de altfel, bine realizat) si electrostimulat. Creeat in scop medical, didactic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu