sâmbătă, 12 iulie 2008

Secera si Ciocanul Rusesc vs Tarnacopul Romanesc

I: Ce iti intra pe o ureche, iese pe cealalta si-ti ramane si-n cap?
R: Tarnacopul.

Am citit aceasta gluma recent. Am ras cu pofta, amuzament ce-a revenit brusc atunci cand a sosit un client lovit, chiar cu un tarnacop, in cap. In timp ce sapau un sant, impreuna cu cuscrul sau, s-a intamplat sa nu se nimereasca ritmul coordonarii si … Poc! la asta-n teasta, de fapt in ureche … deoarece, probabil auzind vajaitura, si-a rasucit gatul sa privesca prin coltul ochiului.
Nu va mirati. Este si asta un mod de a muri.
Ideea era ca apartinatorii vroiau funeralii cu sicriul deschis.
Nu zau! (mi-a trecut prin cap sa-i chestionez: de nu vor si sicriu din cristal cu cei sapte pitici insotitori ?!?!)
M-am limitat doar sa-i intreb, simplu, pentru ce vor asa ceva?
Ca si raspuns am primit motive in genul:
…unii nu l-au vazut demult (hmm, si oare se bucura sa-l vada asa cu capul zob? vor sa-l stie sigur mort? sau doar de felul in care si-a gasit sfarsitul?)
…sa-l poata plange sotia (il poate plange si fara sa-l vada cu creierii zburati – zic yo; apoi, dupa cum arata dama cred ca vroia sa se asigure ca nu mai vine inapoi)
…ca asa sunt obiceiurile (mda, probabil pe la voi – ma gandesc eu; sa speriati pe toti, ca si in familiile mafiote, sa dea igzemplu` la dusmani)

Incerc sa explic ca la noi nu se poate face mare lucru. In Rusia, se practica operatiile estetice ale fetzei post mortem. Exista medici care se specializeaza pe asa ceva. Sa stiti ca e logic!
Din motiv ce nu mai ai “loc” de altii intr-o clinica de chirurgie plastica si reparatorie, cauti altundeva de lucru. Iar Mafia Ruseasca plateste mult prea bine aceste servicii. Stiti vorba aia: “si banii lor circula”. Astfel de proceduri sunt scumpe rau de tot.

Aceasta “moda” a aparut dupa ce s-a destramat URSS. Tarile “foste” au trimis catre tara muma, toti ofiterii rusi si toate trupele aflate in diferite unitati militare. Apoi, in Rusia s-au format si inchegat mai multe grupari mafiote. Doar nu credeati ca rusii trimisi acasa isi vor cumpara o bucatica de pamant la care sa dea cu sapaliga?!
Era de asteptat sa inceapa si lupta intre aceste grupari pentru teritoriu, pentru suprematie, dealeri. Cand era ucis vreun membru mai important nu se ingaduia a se ingropa cu gloante-n cap, sangerari, vanatai, orbite goale, falci dislocate s.a.m.d.
Asa a inceput “reinventarea” modalitatilor de a inhuma un om.

Pe urma, si-au dorit imbalsamare prin metode efectuate asupra lui Lenin. Tinerea in buna stare a acestuia costa enorm. De unde credeti ca proveneau banii, ani de-a randul, cand Rusia nu avea buget pentru cetatenii sai vii? Cei care lucrau in Mausoleu, incetul cu incetul, pentru diferite sume erau “inchiriati” de grupari sa serveasca Patria Mama.

Deocamdata …doar atat …
Mai mult nu avem voie sa stim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu