miercuri, 1 iulie 2009

Michael Jackson - Billie Jean lyrics - In Memoriam

R.I.P Michael Joseph Jackson (n. 29 august 1958, d. 25 iunie 2009)

Toti scriu despre asta. Si eu imi doream sa scriu. Am asteptat momentul potrivit.

Billie Jean" was released on January 2, 1983, as the album's second single.
http://en.wikipedia.org/wiki/Billie_Jean

Interesante mi se par anumite detalii si versuri.
Piesa a fost lansata in 1983 pe albumul HIStory (his story – povestea lui)
(Cuvantul HIStory nu l-am scris asa intentionat. Ci asa apare in videoclipul oficial.)

Ironia sortii.

Versul: “She told me her name was Billie Jean” (mi-a spus ca numele ei este … Jean).
Putini stiu ca numele mijlociu al mamei, care l-a nascut pe Michael Joseph Jackson Jr., este Jean: Deborah Jean Rowe. Copilul s-a nascut pe data de 13.02.1997, la 14 ani DUPA lansarea piesei.

Versul: “She says I am the one, but the kid is not my son” (ea spune ca eu sunt “unicul”, dar copilul nu este baiatul meu)
Ea, Debbie Rowe, a afirmat intr-un interviu ca (Michael Jackson) este unicul (singurul) barbat pentru care ea ar da nastere unui copil; si ca, el trebuie sa devina tata pentru sentimentul paternal pe care-l are.

De ce mi se par interesante acestea?
Pentru ca, MJ canta o melodie despre o fata cu numele Jean care spune despre el ca ar fi unicul barbat pentru ea si-i poarta copilul; dar acesta nu-l recunoaste ca fiind al sau.
Peste (fix) 14 ani se naste primul copil al lui MJ, dintr-o mama avand prenumele de Jean (femeie care a dorit sa nasca doar pentru ca el sa devina tata); iar copilul se dovedeste, ulterior, ca nefiind al sau.

Daca tot vorbesc despre acestea, probabil ca trebuie sa precizez.
La ora la care scriu acest blog, se stipuleaza urmatoarele.
Primii doi copii ai lui Michael Jackson sunt nascuti de Deborah Jean Rowe (Debbie). Dar, celulele sexuale nu provin nici de la unul si nici de la celalalt. Adica ovulul nu a fost dat de Debbie. Iar sperma pentru fecundare ar fi al altui barbat. Am citit un articol in care scria ca, posibilul tata biologic al copiilor lui MJ ar fi Dr. Arnold Klein, dermatologul sau.
Sursa: http://www.tmz.com/2009/07/01/michael-jackson-doctor-arnie-klein/

Alte versuri: “And mother always told me be careful of who you love
And be careful of what you do 'cause the lie becomes the truth”
(Si mama mea mereu mi-a spus sa am grija pe cine iubesc
Si sa am grija la ceea ce fac pentru ca minciuna devine adevarul)

Din motiv ce, prin testament MJ a lasat gestiunea averii sale, estimata la peste un miliard de dolari, mamei sale … Ma intreb, daca nu cumva ea stia de dorinta lui de a deveni un barbat alb, datorita urii ce o purta fata de tatal sau. Iar “avertismentul” melodic sa se fi … adeverit.
El si-a dorit sa devina alb si a trait cu ideea ca … este. Nu stiu daca vitiligo se poate induce chimic. Se vehiculeaza ideea ca, da.

Alte versuri: She told my baby we'd danced till three, then she looked at me Then showed a photo my baby cried his eyes were like mine (oh, no!) 'Cause we danced on the floor in the round, baby
Ea a spus copilului meu: am dansat pana la 3 (are 3 copii), apoi ea m-a privit si mi-a aratat o fotografie a copilului meu plangand, iar ochii semanau cu ai mei (o, nu!)… doar pentru ca am dansat in cerc impreuna.
Referirea la dans sa fi fost facut pentru conceptia in vitro?!

In incheiere:
“For forty days and for forty nights The law was on her side But who can stand when she's in demand Her schemes and plans 'Cause we danced on the floor in the round So take my strong advice, just remember to always think twice (Do think twice)”

M-as amuza, sa aflu ca dupa 40 de zile de dezbateri judiciare Debbie sa obtina custodia copiilor.

Sa ne intelegem!
Nu am scris pentru a-l exonera sau acuza de abuzurile detailate prin presa.
Ci, doar am relatat anumite legaturi (cel putin interesante, in opinia mea) intre o piesa scrisa in 1983 si cursul vietii sale.
Si ca sa para si mai ciudat, acesta este al 50-lea articol de pe blogul meu.

~*~
Adaugat ulterior:
Prin testament, MJ desemneaza ca si tutore pentru copii sai, pe mama sa Katherine. Iar in cazul in care ea nu poate sa indeplineasca acest rol, urmatoarea persoana desemnata ca tutore este Dianna Ross.

~*~
Asta deja nu eu am sesizat-o. Doar citez:
http://www.tmz.com/2009/07/07/michael-jackson-will-death-coincidence/
Michael Jackson signed his last will on 7-7-02, seven years to the day he will be memorialized and buried.
MJ si-a semnat testamentul la data de 70.70.2002; iar 7 ani mai tarziu, la aceeasi data, va fi ingropat.

~*~
Nu pot sa nu continui completarile. Tot din sursa sus mentionata.
-- Michael Jackson signed his will on 7/7/02.
-- Michael Jackson's memorial was on 7/7/09 ... exactly 7 years after the will was signed.
-- Michael Jackson's two biggest hits -- "Black & White" and "Billie Jean" -- were each #1 for 7 weeks.
-- Michael Jackson's three biggest albums -- "Thriller," "Bad" and "Dangerous" -- each produced 7 top 40 hits.
-- Michael Jackson was the 7th of 9 children.
-- Michael Jackson was born in 1958 ... 19 + 58 = 77
-- Michael Jackson died on the 25th ... 2 + 5 = 7
La acestea as adauga anul 2009 (9-2=7), data nasterii 29 (la fel, se scad cifrele). In articolul scris de mine, am scris intentionat diferenta de ani (14) de la lansarea piesei Billie Jean, cifra ce reprezinta suma a doi de 7. Plus ca ambele sale nume Michael Jackson sunt formate din cate 7 cifre. A decedat la ora 14. In videoclipul Scream, pe tricoul sau apare cifra 7.

~*~
Cineva a intrebat ironic cate zile a trait. Eu m-am pus pe calculate.
A trait 50 de ani si 300 zile. Cei 50 de ani in numar de zile ar fi 50x365=18250. De la nasterea sa pana la deces au existat 13 ani bisecti, adaugam cate o zi pentru fiecare (18250+13=18263). Pe 29 august ar fi facut inca un an. Anul 2009 nefiind bisect, scadem din 365 zilele ramase de la 25.06 pana in 29 aug, acestea fiind 65 la numar, rezulta 300. Adunam si aceste zile la 18263 -> 18563.
Se aduna cifrele sumei si obtinem 23.
Daca adunam cifrele anului in care s-a nascut 1+9+5+8=23.
Inca ceva: 1 8 5 (6+3=) 9. Aceste cifre, amestecate, includ anul sau de nastere. Plus ca, daca le puneti intr-o anumita ordine - vizand anul nasterii - 1 (sus), 9 (jos), 5 (stanga), 8 (dreapta) nu doar obtineti anul nasterii ci si figura scenica relizata de el cu mana. Fanii stiu despre ce vorbesc.

~*~
Stiu ca pare pentru unii aberant ceea ce am relatat, pentru altii irelevant sau banal. Probabil, sunt doar coincidente. Totusi! Nu vi se pare ca aceste date nu s-au adunat degeaba loaolata?!

~*~ Ah, da! Era sa uit. Imi veniti cu o bere, cei care cititi aceste randuri, daca MJ va fi sanctificat sau cel putin canoanele bisericesti vor introduce o randuire pentru MJ? :D Sunt convinsa ca e greu posibil deoarece s-a nascut (a fost botezat) in alta religie. Dar daca o face si pe asta Papa ...

14 comentarii:

  1. da,eu cred k e doar o coincidenta,mai ales k el a declarat k nu are legatura q debbie melodia billie jean.eu jtiu k a fost casatorit q ea in '96,si melodia este din '83.

    RăspundețiȘtergere
  2. E logic sa nu aiba legatura (voit). Doar mi s-au parut ciudate coincidente. Chiar de aceea am si semnalat, era o mare perioada de timp, un deceniu jumate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate chiar avea ceva cu 7-le asta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Si inca ceva.. Chiar ai fost la spitalu de nebuni? Si inca ceva... Aproape am reusit sa citesc postu de rau ce erau puse virgulele >:) Daca imi permiti, nu se pune virgula intre propozitiile principale si cele subiective si predicative. Hai ca ma fac profa de romana :)) Sper sa nu te superi ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Laura
    S-ar putea. Un numerolog ar putea spune mai multe. Eu doar am dorit sa semnalez niste chestii care pentru mine nu au insemnatate (a cifrelor) deosebita, insa imi par foarte ciudate. Sunt coincidente multe laolalta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Despre care post ziceai cu virgulele?

    RăspundețiȘtergere
  7. Si inca ceva ... Da, am fost la spitalul de nebuni. E situat pe strada L. Pasteur. Cladirea se afla aproximativ la jumatatea distantei intre Spitalul Judetean si intersetia din fata magaziunului universal Crisul. :D

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Laura A-propos de greseli gramaticale. Vad ca ai un blog dar nu scrii nimic. Oare de ce? Iti este frica sa gresesti? Imi vei zice ca esti persfectionista. Hmmm! As da multe sa nu mai vad chitibusari ca si tine pe planeta asta. Si daca tot vorbim de gramatica. Exista reguli gramaticale care au fost incarcate de mari scriirori. Si, culmea! Asta i-a facut celebri. Si inca ceva... Ador sa incalc regulile, atata timp cat nu fac nici un rau cu asta. Ti s-a dezlipit retina cititnd articolul? Nu cred. Sa fii tu sanatoasa cu invataturile, atentionarile si inutilitatea pe care o simti in tine fata de cei din jurul tau. Du-te in alte parti sa cauti atentie! Initial am avut blocate opiniile cu totul. Pentru ca doar cretinoizi, increzuti si infumurati ca si tine lasa comentarii. Voi va credeti, va imaginati ca sunteti foarte improtanti. As vrea sa-ti vad degetele tastand pe TOATE blogurile si site-urile unde REGULA GRAMATICALA contine obligatoiu si limbaj de messenger. Acolo nu ai sange-n pizda sa scrii, sa faci pe profa de romana, pentru ca se iau de tine. Fati si tu pe desteapta acolo unde nu este cazul. (la spitalul de nebuni ne-au invatat sa ne exrpimam furia! asaaaa caaaaaa ... tuuuuuuuuu -ca sa nu pun virgule multe voi prelungi ultima litera, doar pentru tine- ca si om normal ce esti si integrat in societate, mirifica, inteligenta, fata cuminte dupa slova popii, si alte atribute de asta, tu care nu ai nici un cusur va trebui sa ma intelegi ;-) sper ca nu te superi)

    RăspundețiȘtergere
  9. hahahahahahaha
    pup fata care stie ce vrea:d.
    seara frumoasa si Duminica minunata!

    http://www.youtube.com/watch?v=TO21brwMQmg&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  10. adevarul e ca i-ai intors-o fain Laurei..cam brutal dar fain .
    In legatura cu Billie Jean. Billie Jean a fost lansata pe Thriller si nu pe HIStory care e din 1995(16 iunie-app 6+1).Eu personal (asa cum ce-i mai sus e tot parerea ta personala) ma indoiesc ca e vreo legatura intre debbie si billie jean.La urma urmei M.J a vorbit despre cum s-a nascut piesa in autobiografia lui si cred ca el stie cel mai bine ce si cum.
    Anyway , foarte tari calculele alea, cred ca adori matematica. Intelligent blog , sper ca nu te superi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna D.!
    Mda. E drept. Sunt dintr-o bucata. ;-)
    Cand postez ma uit foarte atent sa nu existe greseli de ortografie. Desi se mai strecoara. Cu "virgula" e altceva. Probabil ca am un fetish. Ha-ha-ha!

    Despre data de lansare a piesei nu stiu multe. Din aceasta cauza am incercat sa caut o sursa (cat de cat) oficiala. Am si postat linkul ca punct de reper.

    Am citit si eu articole despre afirmatia lui M.J. ca nu ar exista legatura intre debbie si piesa muzicala. Cu toate acestea mi s-a parut straniu si interesant.
    Este adevarat ca mi-a placut si imi place matematica. De fapt, asa cum bine ai scris, ador matematica. :D

    Multumesc pentru aprecieri.
    Nu m-ai suparat deloc.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  12. fata esti nebuna de tot , da-mi id tau :D sau adauga-ma ca vreau sa mai vad cum gandesti si in alte circumstante sau despre alte subiecte !! - sau adauga-ma riki_bc

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut Relinschi! Am lipsit oleaca. Imi cer scuze dar ... asta e! Multumesc pnetru comentariu. Dap, is dusa cu pluta. Imi mai cer scuze pentru "cenzura". Nu prea imi sta in fire dar au fost cativa care si-au lasat la semnatura diferite site-uri dubioase- adica din genul ala cand dai click pe ele urla antivirusul. Nu e fair-play fata de ceilalti utilizatori ai netului. ;-)

    RăspundețiȘtergere