luni, 9 februarie 2009

Pedofilii de la Vatican. Stire preluata.

”Un documentar incendiar difuzat de BBC seara trecuta releva faptul ca Papa Benedict a jucat un rol esential in acoperirea sistematica a abuzurilor sexuale asupra copiilor comise de preoti romano-catolici.Un document, intitulat sugestiv Crimen Sollicitationis, a fost elaborat si redactat in taina la Vatican in 1962, in latina, si trimis episcopilor catolici de pretutindeni carora li s-a ordonat sa-l tina incuiat in seifele lor.Vreme de peste 20 de ani, cardinalul Joseph Ratzinger (actualul Papa) a vegheat la aplicarea prevederilor documentului, asigurandu-se ca episcopii din subordinea sa pun intotdeauna interesele Bisericii romano-catolice mai presus de siguranta copiilor. Asta pentru ca timp de 24 de ani Ratzinger a fost conducator al puternicei Congregatii pentru Doctrina Credintei, care are in sarcina mentinerea disciplinei doctrinare la nivelul intregii biserici romano-catolice. In urma cu cinci ani, dintr-un exces de zel, Ratzinger a trimis tuturor episcopilor o versiune actualizata a "Crimen Sollicitationis" in care preciza ca, in loc sa raporteze abuzurile sexuale autoritatilor, episcopii trebuie sa convinga victimele, martorii si pe autorii acestora sa nu sufle nici un cuvant. Si, pentru a le inchide gura, odiosul document preciza ca victimele, martorii si autorii trebuie amenintati chiar cu excomunicarea. Orice incident de felul acesta trebuia raportat direct Vaticanului si numai Vaticanului.”

Stirea o veti gasi aici,
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2006-10-02/Pedofilii-de-la-Vatican.html
si aici, in intregime:
http://www.ziua.ro/display.php?data=2006-10-02&id=208320
(sper sa nu dispara curand)
Va rog, sa cititi tot pana la capat, cu rabdare.

Am dat o cautare pe youtube dupa cuvintele Crimen Sollicitationis.
http://www.youtube.com/watch?v=U-J7iFTrT1U
http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=crimen+sollicitationis+bbc&aq=4&oq=Crimen+Sollicitationis+
Vizionand filmele te ingrozesti de realitatea celor spuse de catre cei abuzati, in prezent fiind adulti. Veti observa ca, cei implicati nu au fost copii ai strazii, unii dintre ei avand aptitudini muzicale, altii sportive si asa mai departe.

Stiu! Si preotul este un om, o fiinta umana cu propriile sale slabiciuni.
Inteleg si faptul ca nu doar printre ei se afla pedofili.
Totusi, m-as fi asteptat la o alta reactie a Vaticanului.
Se spune ca oricine merita o a doua sansa. Chiar daca nu i-au excomunicat pe acesti preoti. Ar fi trebuit sa le ofere aceasta sansa prin continuarea preotiei intr-o manastire, sub supraveghere adecvata, sau ca si preot in penitenciare. Iar in cazurile de abuz repetat, asigurarea unui loc … la ospiciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu