marți, 17 februarie 2009

Frizerii si saloane de cosmetica (pentru cei vii)

In sfarsit vad si eu pe net o dispozitie (oficiala) prin care se indruma oamenii, sa fie atenti cand beneficiaza de serviciile saloanelor de cosmetica si frizerii.
http://www.atentie.info/meniu/articol.php?idart=2205&idcat=4&head=8&general=3
In Romania aceste incinte si (mai ales) ustensilele cu care se lucreaza nu sunt igienizate corespunzator.

Nu toate!!! Insa, in mare parte asa este.
De unde stiu eu ca e asa? Simplu!

Un sterilizator, cat de mic sa fie, costa destul de mult si ocupa ceva loc. Asadar, iti trebuie spatiu. Nu mult. Ideea este sa nu se produca accidente. Iar pentru asta ai nevoie de cel putin un colt liber intr-o camera unde nu circula clientii.
Functioneaza la priza si papa curent electric, ceea ce iarasi costa.
Ca sa detii un sterilizator iti trebuiesc niste aprobari (de la ASP, pompieri etc.) Ceea ce presupune drumuri in stanga si in dreapta, cheltuieli.
Trebuie sa stii sa il utilizezi. De obicei pentru asta iti trebuie un curs. De ce? Pentru ca nu este un simplu radio-casetofon, sa apesi doar pe butoane. E necesar sa stii la ce temperatura, cat timp si pentru ce obiecte trebuie setat, plus ca esti raspunzator pentru utilizarea sa.

Atentie mare la forfecute, alte obiecte taioase, ascutite si prosoapele cu care sunt sterse mainile (picioarele) voastre.
Doar pentru ca un prosop este alb, nu inseamna ca e si igienic; chiar daca este nou.
Doar pentru ca tie ti se pare ca o forfecuta pare noua sau e scoasa dintr-o trusa (aparent) noua, nu inseamna ca este si curata sau sterila.
Doar pentru ca e proaspat varuit intr-un salon si are lampite faine, nu inseamna ca se respecta regulile de igiena.

Si ca sa vi se aprinda beculetul va atrag atentia asupa saloanelor de la parterul blocurilor.

Daca tot vorbim de spalatul prosoapelor. Stiti cumva sa aiba salonul de la parterul blocului un uscator? N-are! Eu le-am vazut atarnate pe balustrada sau in fatza blocului pe niste sarme. Frecvent se spala la masina automata pe program obisnuit. Nu se fierb la program special si nu-s limpezite corect, pentru ca, stiti bine, se consuma mult curent electric si apa.
Spatiul este foarte mic, fie si intr-un apartament cu 4 camere, pentru a plasa un sterilizator in conditii optime.

Inca ceva! Nu va lasati fraieriti de cei care si-au cumparat “un aparat de manichiura pentru pus unghii false”, si-l utilizeaza acasa (sa mai faca un leu de doi). Ca sa ti le puna, intai se pregateste unghia - adica spalat, dichisit cuticule. Bine-nteles cu ustensile, ca doar n-o sa ti le puna-n formol. Scutiti-ma de afirmatii: “le fierbe acasa, am vazut yo!”.
No shit!

Asadar, cascati-va ochii atente(i)!!!
Asta, doar daca nu vreti sa primiti bonus vreo boala. Nu va ganditi doar la HIV. Puteti sa contactati o hepatita, panaritii stafilococice (pungile alea cu puroi care se fac in jurul ungiilor si daca reusiti sa va scarpinati tenul, ati intins boala pe toata pielea si … o sa aveti o gramada de cosuri de care veti scapa foarte greu, plus lasa cicatrici), negi (veruci), micoze (ciuperci) si chiar sifilis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu